Uoči motovunskog festivala osam filmova za mlade

Od 21. do 24. srpnja u Buzetu pogledajte osam filmova za mlade i tri pretpremijere filmova iz glavnog programa Motovun Film Festivala.

S osam izabranih naslova za djecu i mlade, filmska fešta u Buzetu samo što nije krenula. Uoči festivala na susjednom motovunskom brdu – projektori se pale u Buzetu, ove godine prvi puta uz selekciju pretpremijernih filmova nadolazećeg 19. Motovun Film Festivala (26.- 30. srpnja).

Kino Buzet otvara se već sljedećeg vikenda, od četvrtka 21. srpnja projekcijom filma 'Luda radost', nove komedije talijanskog majstora žanra Paola Virzija, premijerno prikazane na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Ovo je ujedno i prva projekcija programa kojim MMF predstavlja recentnu talijansku kinematografiju u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu.

U kino Buzetu pogledajte i novu romantičnu komediju 'Sve najbolje' renomirane hrvatske redateljice Snježane Tribuson. Prikazat će se i jedan od najgledanijih argentinskih filmova svih vremena - 'Klan', Pabla Trapera, kao i irski film 'Viva', nagrađivanog redatelja Paddya Breathnacha.

Ovo je četvrta godina zaredom da je jedan ljetni vikend u Buzetu ispunjen filmskim projekcijama u slikovitom ambijentu starog grada s priredbama na otvorenom. Tradicionalno, glavninu programa festival super-filmova za mlade.