Sedam Zlatnih Arena Ogrestinom filmu "S one strane"

Velika Zlatna Arena za najbolji film na 63. Pulskom filmskom festivalu pripala je filmu "S  one strane" redatelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće "Interfilm", producenta Ivana Maloče.

Filmu "S one strane" pripalo je još šest Zlatnih Arena: za režiju Zrinku Ogresti, za scenarij Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković za ulogu Vesne, za najbolju glavnu mušku ulogu Lazaru Ristovskom za ulogu Žarka u filmu, za montažu Tomislavu Pavlicu te za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i Ivanu Zeliću.

Filmu "Sve najbolje" redateljice Snježane Tribuson pripale su tri Zlatne Arene: Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju te Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizualne efekte.

Filmu "Narodni heroj Ljiljan Vidić" redatelja Ivana Gorana Viteza pripale su dvije Zlatne Arene  - za masku Slavici Šnur i za kameru Tamari Cesarec.

Zlatna Arena za glazbu pripala je Rundek Cargo Triu za film "Generacija 68" redatelja Nenada Puhovskog. Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Teni Brankov Nemet za ulogu Nike u filmu "Trampolin" redateljice Katarine Zrinke Matijević, dok je za najbolju sporednu mušku ulogu osvojio Goran Navojec za ulogu Ljube u filmu "Sve najbolje" redateljice Snježane Tribuson. Nagrada Breza za najboljeg debitanta pripala je Renati Pokupić za ulogu Brankice u filmu "Sve najbolje" redateljice Snježane Tribuson.

U konkurenciji hrvatskog programa-manjinske hrvatske koprodukcije Zlatnu Arenu za najbolji film pripala je filmu "Dobra žena" redateljice Mirjane Karanović, za režiju filmu "Vrapci" redatelja Runara Runarssona, a za glumačko ostvarenje Vedranu Živoliću za ulogu Lazara u filmu "Lazar" Svetozara Ristovskog.

Nagrada Hrvatskog  društva filmskih kritičara "Oktavijan" dodjeljena je filmu "S one strane" s prosječnom ocjenom 4,28. Najboljim kratkim filmom iz Hrvatskog  programa proglašen je film "Cvijeće" redateljice Judite Gamulin.

Zlatna Arena za najbolji dugometražni film u međunarodnom programu pripala je filmu "Nezakonito" redatelja Adriana Sitarua.