U Dubrovniku projekcije domaćih filmova nagrađenih u Puli

U suradnji s Pulskim filmskim festivalom i Kinematografima Dubrovnik, Igre i ovo ljeto prikazuju filmske naslove koji su osvojili srca i glasove pulske publike i kritike, no zbog tehničkih razloga došlo je do promjene u programu.

Tako će večeras u ljetnom kinu Jadran biti prikazano 'Ministarstvo ljubavi' redatelja Pava Marinkovića, a sutra je na programu dobitnik Velike zlatne arene, film 'S one strane' Zrinka Ogreste. Ulaz na obje projekcije je besplatan. Komedija 'Ministarstvo ljubavi' govori o fiktivnome svijetu u kojemu je država odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa. Film je publika visoko rangirala prosječnom ocjenom 4,52. Besplatna projekcija komedije 'Ministarstvo ljubavi' na programu je večeras, 18. srpnja s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Jadran.

Dobitnik Velike zlatne arene 63. Pulskog filmskog festivala za najbolji film je drama 'S one strane' redatelja Zrinka Ogreste s Lazarom Ristovskim i Ksenijom Marinković  u glavnim ulogama. Filmu su dodijeljene i Zlatna arena za režiju, Zlatna arena za scenarij, Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu, Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu, Zlatna arena za montažu, Zlatna arena za oblikovanje zvuka i nagrada Oktavijan društva filmskih kritičara, što uz Veliku zlatnu arenu čini ukupno 8 nagrada. 'S one strane' prikazuje se sutra, 19. srpnja u 21:30 u ljetnom kinu Jadran.