Upoznajte Zagreb trčeći

Neki turisti najradije sjednu u kafiće i restorane, drugi se skiću po muzejima, a neki vole trčati iako su na odmoru. Upravo za takve, četveročlana ekipa iz Zagreba osmislila je razgled grada i to trčanjem.

Za turiste kojima su dosadila klasična turistička vodstva u kojima se samo pješači, pravo će osvježenje biti nalete li na Tamaru Markotić, Sandru Bortek Hrvoja Horvata i Ivana Videka, četveročlani tim koji juri Zagrebom. Objedinili su svoju ljubav prema sportu i turizmu pa goste vode u obilazak grada i to trčanjemZagreb je odličan grad za trkačke ture i stvarno ima svašta za pogledati. Destinacije nisu previše udaljene, a ni preblizu i može se napraviti dobra kilometraža dok se nešto pokaže, ističe Tamara. Ovi vodiči osim što moraju znati sve o atrakcijama koje pokazuju, moraju biti i u dobroj formi, jer oni prate tempo turista. Ponešto o Zagrebu kažu u trku, ponešto u brzom hodu, ali kad treba tada i stanu da turisti što bolje dožive i vide određenu zagrebačku atrakciju. Trčanjem stvarno možeš proći veći prostor i vidjeti više u sat i pol koliko standardno traje turistička ture, kaže Tamara.

S ovom ekipom turisti protrče 6 ili čak 12 kilometara, ako žele žešći tempo, a oni su spremni na sve jer trčanje je njihova velika strast. Stići do turističkih atrakcija trkom napornije je, ali i zabavnije nego šetnjom. Možda će se turisti putem zadihati, ali Zagreb će ih zasigurno ostaviti bez daha.