Rock&Blues kamp u etno selu Strug

U Eko Etno Selu Strug u Plesmu održan je drugi internacionalni Rock&Blues kamp. Po  sadržaju i ideji jedinstven je ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi, obzirom da se održava u srcu parka prirode - Lonjsko polje. Želja organizatora je da se kamp u skoroj budućnosti pretvori u glazbeni centar za mlade iz svih dijelova svijeta.

Uz djecu iz Hrvatske  u kampu borave  učenici  iz Španjolske, Bosne i Hercegovine, Njemačke, a već se nagodinu  najavljuju i Amerikanci, ne samo kao polaznici već i kao mentori. Svi su ovdje potpuno posvećeni glazbi.

Mentori su legende hrvatske rock i blues scene-kažu ovakav načini predavanja uvelike se razlikuje od onih u muzičkim školama.

Ideja ovakvoga kampa rodila se u glavi Mire Dimića prije 9 godina, tek sada u tišini i izolaciji etno sela Strug gdje su zadovoljeni svi uvjeti, kamp je realiziran.  Miro kaže blues je stigao s delte Misisipija, a ovdje na delti Save rađaju se nove generacije glazbenika.

Napredak polaznika, uvjeravaju mentori, vidljiv je svakim satom. Naučeno tijekom dana publici predstavljaju navečer  koncertom uživo Sava Strug Delta Blues.