Svrha talenata je da ih darujemo drugima, jer tek onda ispunjavaju svoju svrhu

Ona slika, pleše, fotografira i studira grafički dizajn. No, osim što je svestrana Tena Grgić, Kutinjanka na studiju u Zagrebu, zrači tolikom pozitivnom energijom koja se prenosi na sve.

Tena Grgić, ima 24 godine, rodom je iz Kutine, zapravo iz jednog sela pored Kutine – Repušnice, studira grafički dizajn na Grafičkom fakultetu gdje završava 1. godinu diplomskog studija. Od malena se bavi različitim kreativnim načinima izražavanja, prvenstveno slikanjem i irskim plesom. Crtkala sam oduvijek, otkad znam za sebe, čak sam imala problema u školi jer su učitelji mislili da mi roditelji crtaju pa su ih zvali na razgovore, a meni je to bilo srcedrapajuće u tom trenutku, kasnije su shvatili da sam talentirana. Ljeti se uvijek uspjela najviše izražavati. Kako ne želi raditi neke poslove preko student servisa koji je ne ispunjavaju, bavi se slikanjem kojim pokušava zaraditi za život u Zagrebu.

Još kao srednjoškolka zaljubila se u irski ples na nastupu grupe Lord of the Dance u Zagrebu. Bila je to ljubav na prvi pogled, znam da kad sam izašla van rekla sam: ja ovo želim raditi u životu. I od tada traje ljubav, pleše šest godina irski ples, a od toga je već dvije godine trener. Nadam se da ću se cijeli život baviti time. Kad se jednom krenete time bavit,  ne možete prestat, taj step je toliko zarazan…

Neostvarena želja joj je fotografija. Želi se Tena još intenzivnije baviti njome, iako od malena 'slika po kući'. Uglavnom sam fotografirala detalje, fascinirao me svijet izbliza… Nikada se nisam mogla golim okom toliko približit da shvatim o čemu se radi pa sam se fotićem približila. Kao srednjoškolka učlanila se u foto-video klub u Kutini i tamo shvatila što joj se sviđa te kako koristiti opremu i pravu studijsku rasvjetu. Na zadnjoj godini preddiplomskog studija za završni rad sam uzela temu na fotografiji i tema mi je bila akt…

Za svoje mnogobrojne talente kaže: Od onoga gore sam dobila jako puno talenata i zapravo mi je žao da ih ne iskoristim jer, onda nemaju smisla.  Mislim da je zapravo svrha svih darova koje smo dobili da ih opet darujemo drugima, jer tek onda ispunjavaju svoju svrhu.