Zabava na pametan način

Dijana Zorić i Ana Grzunov uspješne su mlade poduzetnice i vlasnice tvornice najluđe zabave za djecu u Zagrebu – 'Laboratorija zabave'. Ovoga puta ove su kreativke smislile nešto novo, hvale vrijedno – projekt 'Zabava na pametan način'. 

'Zabava na pametan način' nešto je što se treba priuštiti svakom djetetu. Autorice ovog projekta Dijana Zorić i Ana Grzunov projekt godinama provode u svom Laboratoriju. Djeca uživaju u programima 'Put oko svijeta', 'Smiješna strana povijesti' i 'Put po Hrvatskoj'. Kad smo primjetile koliki interes djeca pokazuju za novim sadržajima, za takvim oblicima učenja, mi smo se oduševile, priznaje Dijana, profesionalna pripovjedačica.

Kako ne bi ostale samo na tome svoj su projekt odlučile su provoditi u rubnim djelovima Zagreba, gdje ima djece kojoj roditelji zbog lošijeg imovinskog stanja ne mogu priuštiti njihove radionice, a rade potpuno volonterski. Za početak su odabrale dječji vrtić 'Zrno' u Kozari boku, koji je posjetila i ekipa Dobrog jutra te saznala kako 'Zabava na pametan način' izgleda. Realizatorice ovog projekta studentice su Učiteljskog fakulteta - Monika Grgar, Dalia Abdel Rahim i Marija Đurić. Bez njih, kaže Dijana, 'Zabava na pametan način' ne bi bila moguća. U djecu na Kozari boku odmah su se zaljubile. Oni na tako jedan predivan, suptilan način uče i usvajaju gradivo, da mi to na licu mjesta vidimo i to nam je samo još veći vjetar u leđa da nastavimo s ovakvim sadržajima, kaže Dijana. Zapravo je suradnja spontano krenula, na obostrano zadovoljstvo i njih i nas i djece i odgajatelja. Ono što je novina, osim kazališne predstave, je set od tri interaktivne radionice. To je bilo dodatno osvježenje, jer se djeca interaktivno uključuju u stvaranje predstave i proširivanje spoznaje njihovog iskustva, ističe Vesna Kašuba, pedagogica u vrtiću 'Zrno'. 

Iako rade volonterski, voljele bi imati i sponzore za svoj projekt kako bi i djeca iz socijalno ugroženih područja diljem Hrvatske doživjela ono u čemu godinama uživaju u Zagrebu u Laboratoriju zabave.