9. ZeGeVege festival održivog življenja

Deveti po redu ZeGeVege festival danas i sutra se održava na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. Posjetiteljima se predstavlja više od sto domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoloških proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama.

Posjetitelji mogu sudjelovati u bogatom program radionica kuhanja i predavanja o različitim područjima veganstva, ekologije i održivog življenja, a brojni glazbenici i plesne skupine koji podržavaju održiv način življenja te zaštitu i prava životinja izmjenjuju se tijekom oba dana ZeGeVege festivala na pozornici i cijelome Trgu bana Jelačića.

Osim šest restorana, biljnih sladoleda i sirovih kolača, posjetitelje očekuju mnoge druge zanimljivosti kao što su veganski kebab, burgeri od konoplje, sušeni bučini rezanci i ukusne energetske pločice. Uz prigodnu vegansku ponudu hrane, predstavit će se i razni kozmetički proizvodi na biljnoj bazi, primjerice ZeGeVege sapun od lavande, ali i proizvodi poput ekološke četkice za zube od bambusa, četkica za zube za kućne ljubimce, a posebnu pozornost privlači i najavljeno solarno kuhalo.

Festival na neprofitnoj osnovi organizira udruga Prijatelji životinja, dobio je veliku potporu raznih institucija, te ga je posjetio i tehnički ministar poljoprivrede Davor Romić.

Festival se danas održava od 9 do 21 sat, a sutra od 9 do 19 sati.