Odabrani kandidati za 13. Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić

Prosudbeno povjerenstvo 13. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je šest kandidata za ovogodišnje natjecanje koje će se održati 26. i 27. rujna, tijekom 41. Samoborske glazbene jeseni.

Za Nagradu Ferdo Livadić natjecat će se nizozemski Ardemus Saxophone Quartet, slovenski violončelist Sebastian Bertoncelj, mađarski violončelist Endre Ferenc Stankowsky te troje hrvatskih mladih glazbenika -  mezzosopranistica Iva Krušić, pijanist Lovre Marušić i sopranistica Tanja Ruždjak, izvijestili su iz SGJ-a.

Ovogodišnje kandidate za nagradu izabralo je povjerenstvo u kojemu su bili Vladimir Kranjčević, Zoran Juranić, Gernot Suesmuth, Ivana Kocelj i Srećko Bradić. Koncerti odabranih natjecatelja održat će se 26. i 27. rujna u Galeriji Prica u Samoboru tijekom 41. Samoborske glazbene jeseni, a završna večer 13. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika uz Cantus Ansambl bit će 28. rujna u Franjevačkoj crkvi u Samoboru.

Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu od 15 000 kn, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla u sezoni 2017./18. te nova kompozicija za pobjednika natjecanja i Cantus Ansambl, koju će po narudžbi SGJ napisati Davorin Kempf, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2017. Osim toga, bit čće dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7 500 kn i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2017. godine. Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

Ovogodišnja 41. samoborska glazbena jesen održat će se od 18. rujna do 4. listopada.