Forum za mlade stručnjake 'Europe Lab' u Vukovaru

Forum 'Europe Lab' održat će se od 21. do 24. srpnja u Hrvatskoj, u Zagrebu i Vukovaru. Okupit će osamdesetak sudionika iz Ruske Federacije i više od 26 europskih zemalja, od Njemačke, Ukrajine, Gruzije, Velike Britanije, Srbije, Italije do brojnih drugih.

'EU-Russia Civil Society Forum' omogućit će suradnju mladih stručnjaka starih između 25 i 35 godina iz Europske unije, Rusije i drugih europskih zemalja na drugom izdanju foruma 'Europe Lab', nasljedniku projekta 'Pilorama Lab' koji je održan u Memorijalnom centru povijesti političke represije 'Perm 36' (Rusija).

Forum za mlade stručnjake 'Europe Lab' jedinstvena je platforma za komunikaciju i razmjenu ideja namijenjena nositeljima promjena diljem Europe zaposlenima u administraciji, gospodarstvu, nevladinim organizacijama, na sveučilištima, think-tankovima i drugim područjima profesionalnog rada.

Glavni su ciljevi 'Europe Laba' omogućiti suradnju među različitim sektorima, promovirati razmjenu mišljenja i ideja, razvijati partnerske mreže te poticati zajedničke projekte mladih europskih stručnjaka na raznim područjima. Program foruma uključuje četiri radionice: Vrli novi svijet – Napuštena generacijaSocijalno poduzetništvo – Ukorijenjeno u društvuIzbjeglice (ni)su dobrodošle – Zapeli u prometu te Ratovi nakon 1989. – Postoji li nada za izmirenje?

Radionice će se održati u Europskom domu Vukovar i Gimnaziji Vukovar 22. i 23. srpnja. Središnji događaj foruma bit će prikazivanje dokumentarnog filma i rasprava u kojoj će sudjelovati poznati ruski redatelj i producent Sergei Kachkin 22. srpnja.