Preminuo redatelj Garry Marshall, poznat po filmovima 'Zgodna žena' i 'Princezini dnevnici'

Američki filmski redatelj, producent i scenarist Garry Marshall, poznat po filmovima 'Zgodna žena' i 'Princezini dnevnici', umro je u utorak u 81. godini, izvješćuje Variety.

Marshall je umro u Burbanku, u Kaliforniji, od komplikacija s upalom pluća nakon srčanog udara, rekla je njegova glasnogovornica Michelle Bega za USA Today. Autor je dviju televizijskih serija vrlo popularnih u SAD-u. Serija 'Čudan par' počela se prikazivati 1970. a snimana je pet godina. 'Sretni dani' počeli su se prikazivati na ABC 1974. i prikazivali su se deset godina.

Glede filmskih ostvarenja najpoznatija su mu djela 'Zgodna žena' iz 1990., 'Odbjegla nevjesta' iz 1999. (oba s Juliom Roberts u glavnim ulogama), dva nastavka 'Princezinih dnevnika' (2001. i 2004.) te najnoviji 'Majčin dan' koji se u Hrvatskoj prikazivao proteklog svibnja.

'Zgodna žena', velika filmska uspješnica s Roberts i Richardom Gereom zaradila je 463 milijuna dolara u čitavom svijetu. Roberts je za tu ulogu nominirana za Oscara za najbolju glumicu, a film je nominiran za Zlatni globus za najbolju filmsku komediju.