FantaSTikon, konvencija fantastike u Splitu

Na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje od 22. do 24. srpnja održava se drugo izdanje konvencije fantastike, igre i znanstvene fantastike FantaSTikon.

Drugo izdanje donosi i iznenađenje – konvenciju unutar konvencije pod nazivom Super Hrvatska Igračka Konvencija – Super H.I.K., posvećena isključivo društvenim igrama. Ukupno preko 70 sati bogatog i raznovrsnog programa održavat će se od 18 sati (u nedjelju u 16 sati) pa do ponoći u petak i subotu te do 22 sata posljednjeg dana konvencije, a odvijat će se u dvoranama splitskog FESB-a.

Iz čak 11-satnog filmskog programa koji se sastoji od niza nagrađivanih filmova dugog, srednjeg i kratkog metra, posebno izdvajamo Star Trek: Horizon, Koko i duhovi, LFO te domaći Sirene i krikovi, prije čije projekcije će autor Ivan Perić govoriti o iskustvu snimanja dugometražnog filma u jednom kadru.

Svoje književne radove prestavit će Daria Keršić, Tanja Radman i Aleksandar Žiljak, a među brojnim predavanjima posebno ističemo 'Odakle smo? Što smo? Kamo idemo?' Ivice Puljka te 'Gravitacijski valovi, gamma zrake i crne rupe' Nikole Godinovića. Ni Super H.I.K. ne zaostaje sadržajem – posjetitelje čeka niz igara koje će moći isprobati, čak pet nagradnih turnira te predstavljanje igara koje će na licu mjesta moći ocijeniti pred autorima.