Najbolji svjetski vozači BMX-a u Osijeku

Osijek sljedeća tri dana postaje svjetski centar ekstremnih sportova. Na najvećem fiksnom skejterskom parku u Europi vještine će odmjeriti najbolji svjetski vozači BMX-a.

U žestokoj konkurenciji dvadeset gradova, Osijek je izabran za jednu od pet postaja prvoga Svjetskoga kupa u BMX-u. Kup je počeo u Francuskoj, nastavlja se u Osijeku, a zatim u SAD-u, Kanadi i Kini.

Riječ je o sedamnaestom, do sada najvećem izdanju Pannonian challengea u Osijeku u koji je uloženo puno truda organizatora i mnogobrojnih volontera. Ne manje važno je da Osijek ima najveći fiksni skejterski park u ovom dijelu Europe.

Stotinjak ponajboljih vozača svijeta u naredna tri dana borit će se za titulu najboljega. Među njima su Logan Martin i naš najbolji vozač Martin Ranteš koji se u Francuskoj plasirao u Top 12.

U najprestižnijem natjecanju BMX-aša, profesionalaca i amatera, sudjelovat će i juniori i djevojke. Cijeli Pannonian će svake večeri, nakon sportskog dijela, pratiti i bogat glazbeni program, a sve kako bi Osijek postao zanimljivo turističko odredište za mlade.