Serbus Zagreb - razglednica grada

Večeras na Platou Gradec nastupaju Kraljevi ulice uz Tamburaški orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda. Uz njih će kao gosti  nastupiti Stjepan Jimmy Stanić i Barbara, Mirko Bačić, Mirjana Bohanec Vidović, Kvartet Gubec, Danijela Pintarić, Bojan Jambrošić i Groovy A Capella. Kroz program će posjetitelje voditi Vojo Šiljak.

Ove godine započinje novi glazbeni projekt Kraljeva ulice u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a koji bi trebao postati tradicionalan. Radi se o konceptu koncerata pod radnim naslovom Serbus Zagreb – razglednica grada. Ideja je da se kroz hrvatski izvorni instrument tamburicu, tijekom godina ispromovira svo bogatstvo zagrebačke glazbene scene. Svake bi godine jedan eminentni zagrebački glazbenik, a koji ne pripada izvorno folklorno-tamburaškom izričaju, sa svojim gostima i uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a pod vodstvom maestra Siniše Leopolda izveo koncert svojih, ali i tradicionalnih pjesama. Tamburica kao izvorni hrvatski instrument vrlo je atraktivna za turističku promociju u ljetnim mjesecima kao posebna glazbena atrakcija gostima našega grada. Koncert bi se tradicionalno održavao dan prije svečanog otvaranja Međunarodne smotre folklora na Gradecu.

Ovogodišnji prvi u nizu koncert je u potpunosti posvećen gradu Zagrebu, a na njemu ćemo čuti autore projekta Kraljeve ulice uz mnoge goste koji će izvoditi poznate zagrebačke pjesme. Koncert počinje u 12 sat, a ulaz je slobodan.