Dijana Mrše je jedina splitska poštarica

U Hrvatskoj čak 2500 poštara svakodnevno dostavlja 20 tona pošiljaka diljem naše zemlje. Jedna od njih je i Splićanka Dijana Mrše, koja je jedina poštarica u gradu pod Marjanom.

Dijana je 35-godišnja Drnišanka i jedna od 83 poštarice, koliko ih je u Lijepoj Našoj. Odlučila sam napraviti jednu prekretnicu u životu jer sam 10 god radila neke knjigovodstvene poslove. Učinilo mi se interesantno i rekla sam idemo probat. Tu sam sedam mjeseci. Ide, nekako guram, otkriva nam Dijana.

Radni joj dan traje osam sati, a baš kao u popularnom filmu - i ona na vratima zna zazvoniti dvaput. Ljudima je to malo neobično kad pozvonim i kažem da sam poštarica. Malo po malo, vide me par puta, pa nauče i onda im je to lijepo. Kamo sreće da vas ima malo više, bilo mi lipše i ugodnije, kažu mi. Posebno muški dio publike, priča.
Dok je bila nezaposlena, Dijana je poslala stotine molbi za posao, a da će raznositi pisma nije se ni u snu nadala. Njezinoj je obitelji pao kamen sa srca kad su doznali sretnu vijest.

Njezini kolege drže je kao kap vode na dlanu. Izuzetno je ugodna, susretljiva, spremna pomoći. Puna je energije. Sve najbolje o njoj mogu reći, ističe Mate Zekan. Sve riječi hvale. Nadam se da će bit još ženskih kolegica. Poslušna, odrađuje zadatke fenomenalno, dodaje  Ante Šitum.

Sada kada je našla posao koji je čini sretnom, Dijana se šali da joj nedostaje još samo muškarac iz snova. Tko zna, možda princ na žutome motoru. Nikad se ne zna. Što Bog da, nikad se ne zna. Nema presinga, kaže Dijana.

Pa tko našu Dijanu ne bi poželio za suprugu!? Ovako nasmijanu, iskrenu i pozitivnog duha... Vjerujemo da je s takvim vrlinama ljubav života čeka već kod prvog poštanskog sandučića. No to je već materijal za jednu drugu, još ljepšu priču, u kojoj srce vodi glavnu riječ.