Tri dana bluesa na splitskom Zvončacu

Split Blues Festival je reprezentativna splitska glazbena manifestacija i jedini blues festival u regiji čiju snimku možete čuti u programu Hrvatske radio televizije. U formi trodnevnog glazbenog zbivanja na eminentnoj splitskoj lokaciji, uz ponajbolje domaće izvođače, redovito u goste dovodi i probrane europske i svjetske bluzere.

U proteklih pet godina na festivalu su nastupali Paulo Mendonca, Ian Siegal, Joyce Yuille, Mike Sponza, Sahte Raki, Otprilike Ovako, Telefon Blues Band i mnogi drugi... Ove godine u parku Zvončac danas možete uživati u svirci Rolin Humesa iz Rijeke, Harpoon Blues Banda iz Splita te Sahte Raki Blues Banda iz Istanbula. Sutra sviraju Light Under The Black Mountain iz Kotora, Trio Trabacool iz Splita i pulsko Atomsko Sklonište. U subotu ovaj trodnevni međunarodni open-air blues festival zatvaraju La Grange iz Širokog Brijega i splitska grupa Otprilike Ovako. Ulaz za sve posjetitelje je slobodan, a koncerti svakog dana počinju u 20 sati.

O festivalu su za Dobro jutro govorili Goran Kovačević, zamjenik gradonačelnika Splita i Stivi Vučković, izvršni producent Split Blues Festival.