'Vrijeme je za promjenu - djelovanje mladih u odgovoru na krizne situacije'

Hrvatska je po prvi put zemlja domaćin međunarodnom kampu mladih koji nosi naziv 'Atlantis. U radu kampa sudjeluju predstavnici više od 20 zemalja poput Turske, Grčke, Francuske, Španjolske, Libanona, Palestine, Izraela i Cipra. Više od 80 sudionika 'Atlantisa' u Hrvatskoj će boraviti do 28. srpnja.

Tema ovogodišnjeg 'Atlantisa' je 'Vrijeme je za promjenu - djelovanje mladih u odgovoru na krizne situacije i izgradnja kulture mira'. Sudionici imaju priliku, u sklopu brojnih radionica i predavanja koja održavaju domaći i inozemni stručnjaci, raspravljati o načinima nošenja s kriznim situacijama. Glavni naglasak je na izbjegličkoj i migrantskoj krizi s kojom su se suočile brojne zemlje, ali svaka s drugačijim iskustvima.

Međunarodni kamp mladih 'Atlantis' organizira Hrvatski Crveni križ i u njegovu radu, uz inozemne goste, sudjeluje i više od 30 mladih iz Hrvatske. Cilj kampa je okupiti i spojiti mlade ljude iz cijeloga svijeta koji promišljaju o izazovima suvremenog doba te koji su spremni ponuditi svoje znanje, ideje i kreativnost za izgradnju boljeg i tolerantnijeg društva.

Kamp se održava u edukacijskom centru u Orahovici, ali mladi iz više od 20 zemalja imaju priliku upoznati i povijesne i kulturne ljepote Hrvatske poput Kopačkog rita, Baranje i povijesnog dijela Osijeka.