Pera Lučkov proslavila 102 rođendan i otkrila tajnu dugovječnosti

Splićanka Pera Lučkov danas je proslavila sto drugi rođendan. Kako ga je proslavila i u čemu je tajna njezine dugovječnosti povjerila je ekipi Hrvatske televizije.

Pera Lučkov rođena je 21. srpnja davne 1914. godine u Kostanjama. Danas je napunila 102 godine, što je proslavila u Domu za starije i nemoćne u Splitu. Od srpnja 2010. živi u domu u Vukovarskoj ulici, a njezini nećaci su joj za ovu prigodu pripremili pravu čokoladnu tortu za koju kažu da joj je omiljena. 

Cijeli je život, kažu, bila vrlo pedantna i pazila na sebe te je i danas s napunjene 102 godine vitalna, zdravoga uma te prati aktualna zbivanja i služi se mobitelom. Sve je bolesti, kaže, već preboljela pa zdravstvenih problema više i nema. Baka Pera nikada se nije živcirala zbog sitnica i nije trčala za novcem.

Supruga je izgubila davno, djece nisu imali te se za nju brinu nećaci i rodbina. Zauzvrat, ona im nesebično otkriva tajnu dugovječnosti. Ne puno radit, ne jesti masno, pravilna ishrana, a na trećem mjestu, malo se posramila, pa je rekla, uredan seksualni život.