Psihomodo Pop u subotu zatvara Ljeto u MSU

Koncertom na krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti (MSU) Psihomodo Pop će u subotu, 23. srpnja, zatvoriti ovogodišnju kulturnu manifestaciju Ljeto u MSU, kojom taj zagrebački muzej spaja glazbene, filmske i izložbene aktivnosti.

Nastup grupe koja je od samog osnutka i prije objavljivanja prvog albuma svoj status među publikom gradila energičnim koncertima, uslijedit će nakon što su od 16. lipnja ondje svirali poljski sastav Kormorany, zagrebački Pavel i Pips, Chips& Videoclips te riječki Let3.

Upravo je na koncertima Psihomodo Popa publika mogla na najbolji način vidjeti i osjetiti da rock'n'roll nije samo glazba nego i stil života, pa su tako baš zbog svog beskompromisnog pristupa u glazbenom i scenskom izrazu Psihomodo Pop čak pet godina imali status demo grupe, ističe se u najavi subotnjeg koncerta. Veći uspjeh postižu već prvim albumom, Godina Zmaja iz 1988., a mnoge od pjesama postale su svojevrsni klasici domaćeg rocka - Ja Volim Samo Sebe, Frida, Ramona, Nebo, Kad sam imao 16, Telegram Sam... Nakon uspješnih nastupa u Nizozemskoj, 1989. objavljuju live album Live In Amsterdam, a treći studijski album Tko Je Ubio Mickey Mousea 1992. Objavili su još 'Srebrne Svinje', 'Unpljugd - akustični 'best of', 'Sextasy', koncertni 'Eine Grosse Hit Parade', 'Debakl', 'Plastic Fantastic', 'Jeee! Jeee! Jeee!' i 'Čiribu Čiriba'.

U slučaju kiše koncert će se održati na platou MSU-a, kod tobogana. Ulaznica za koncert Psihomodo Popa vrijedi i za projekciju filma iz ciklusa Best of Metropolis, francusku dramu Vikendi Anne Villaceque, koja govori o tome koliko je malo potrebno da se poremete planovi, što u tom filmu krene od običnog nesporazuma na parkiralištu supermarketa. Projekcije tog filma bit će u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti.

Također, posjetitelji će moći razgledati i aktualnu izložbu MSU-a, Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa, koja predstavlja zanimljivu kulturnu povijest poljskog grada koji je ove godine Europska prijestolnica kulture. Unatoč, ali i zahvaljujući specifičnim okolnostima nakon 2. Svjetskog rata, stopostotne razmjene stanovništva na granici Poljske i Njemačke, u tom se gradu do kraja sedamdesetih razvila jaka neoavangardna scena, a u sljedećem desetljeću, odnosno u godinama izvanrednog stanja postao je žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Izložba Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa predstavlja umjetnička djela, filmove, dokumentarne fotografije, predmete i zvučne zapise iz područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna te svakodnevnog života u Wrocławu od šezdesetih do danas.

Što ćete sutra čuti na krovu MSU-a i o planovima za budućnost za Dobro jutro, Hrvatska  iz studija u Begovićevoj govorio je Davor Gobac: