Dinko Bogdanić razriješen dužnosti v.d. ravnatelja splitskoga Baleta

Kazališno vijeće Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu razriješilo je u petak dužnosti v.d. ravnatelja Baleta Dinka Bogdanića, potvrdio je Hini intendant Goran Golovko.

Sjednica Kazališnog vijeća održana je jutros, a Golovko napominje da nije izravno upoznat s njezinim zaključcima jer je udaljen sa sjednice Vijeća kojemu je na čelu Eldi Grubišić Pulišelić koja je na dužnost predsjednice vijeća izabrana nakon što je Inge Tomić Koludrović dala ostavku.

Kazališno vijeće HNK Split ovjerilo je Zapisnik s 35. sjednice održane 11. srpnja u kojem jednoglasno prihvaća moj Prijedlog razrješenja v. d. ravnatelja Baleta HNK Split, dodaje Golovko. Prema izvorima iz kazališnih krugova Balet bi umjesto Bogdanića trebao voditi njegov prijatelj i bliski suradnik Igor Kirov koji je u splitskom kazalištu angažiran na nizu projekata. 

Bogdanić je pod opomenom pred otkaz bio od 18. prosinca prošle godine, zbog vrijeđanja rumunjske balerine Alexandre Bertee početkom prosinca na pokusu 'Orašara'. Kazališno vijeće potom je odlučilo da se Dinku Bogdaniću, koji joj se ispričao zbog incidenta, izrekne opomena pred otkaz. U svibnju je Bogdanića za vrijeđanje prijavila i balerina Tea Jelić, nakon čega je intendant Goran Golovko zatražio od Kazališnoga vijeća da razriješi Bogdanića.