Hrvatski misionari u svijetu

Dubrovačka biskupija nedavno je bila domaćin tradicionalnog godišnjeg susreta hrvatskih misionara u domovini.

Pedesetak sudionika na 28. susretu hrvatskih misionara i misionarki pristigli su iz Tanzanije, Zambije, DR Konga, Perua, Haitija, Solomonskih otoka, Ekvadora, Islanda, Kosova, Albanije, Mozambika i Ugande. Tom su prigodom međusobno podijelili iskustva, radosti i poteškoće u služenju potrebitim ljudima, ali i posvjedočili vjernicima dubrovačke Biskupije svoje poslanje.


Pristigli misionari su uglavnom oni koji su došli na godišnji odmor u domovinu i na okupljanje u Dubrovniku gdje ih je pozdravio biskup domaćin mons. Uzinić. Uz misionare na susretu su bili prisutni i nad/biskupijski ravnatelji Papinskih misijskih djela iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na susretu u Dubrovniku bilo je 19 naši misionara i misionarki, uključujući i mladu misionarku koja se tek sprema u Afriku. Hrvatskih misionara po cijelom svijetu ima ukupno 85, a najviše ih djeluje u Africi.

Prije nego se vrate u daleke zemlje u kojima djeluju, u emisiju Dobro jutro, Hrvatska svratili su misionar u Tanzaniji, don Velimir Tomić i sestra Antonela Medić, misionarka u Ekvadoru, a s njima i vlč. Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela Republike Hrvatske.