U Šibeniku počinje 6. Šibenik Dance Festival

Od večeras pa idućih pet dana Šibenik će plesati! I to na tri pozornice. U 21 sat na tvrđavi sv. Mihovila počinje 6. izdanje Šibenik Dance Festivala.


Organizatori su šibenske Sjene, ansambl za suvremeni ples u kojem plesne korake danas usvaja 160 plesača. A na početku, prije 11 godina, bilo ih je svega 10. Na čelu ansambla i tada i danas je Zorana Mihelčić, koja je i umjetnička direktorica Šibenik Dance Festivala. Prošle godine u Šibeniku je plesalo 300 plesača iz Hrvatske i inozemstva. Plesači, plesni ansambli, koreografi ali i istaknute umjetničke organizacije, domaće i strane, predstavit će narednih pet dana svoja ostvarenja.

Festival se večeras otvara baletnim spektaklom '5' to 12' u izvedbi ansambla baleta Hrvatkog narodnog kazališta u Splitu, koreografiju potpisuje Igor Kirov, a glazbu Kiril Džajkovski. U Šibenik stiže i iznimna izraelska solo plesačica i koreografkinja - Sigal Ziv, jedna od vodećih umjetnica u kategoriji etničkog plesa i pionir ove specifične plesne forme u Izraelu.