Jubilarno izdanje manifestacije 'Brod kulture'

Od 23. srpnja započelo je jubilarno, 10. izdanje kulturno-turističke manifestacije 'Mastercard Brod knjižara – Brod kulture' koje će i ove godine gradovima duž Jadrana donijeti pregršt dobre kulture. Popularni Brod turneju je započeo na makarskoj rivi, a do 5. kolovoza posjetit će još niz drugih gradova i mjesta na našoj obali: Brela, Vrbosku, Postira, Rogoznicu, Šibenik, Tkon, Silbu, Krk, Rab, Zadar, Sv. Filip i Jakov, Zlarin i Trogir.

Uz književne večeri s američkim i hrvatskim piscima te promocije knjiga, posjetitelji će moći potpuno besplatno sudjelovati u kreativnim radionicama, kazališnim predstavama za djecu i odrasle te koncertnom programu čija je posebna gošća Ruža Janjiš, ovogodišnja pobjednica showa The Voice. Tako će tijekom 14 dana turneje na Brodu gostovati popularni američki pisac i autor knjige 'Vodič za preživljavanje u Hrvatskoj' Cody Mcclain Brown, te domaći autori među kojima i Lana Derkač, Rosi Kugli, Andrea Petrlik Huseinović, Silvija Šesto, Ivana Šojat, Sonja Zubović, Kašmir Huseinović, Enes Kišević, Stjepo Martinović, Nikica Petković, Davor Šalat i Zdenko Bašić.

Tijekom 10 godina postojanja, 'Mastercard Brod knjižara – Brod kulture' postao je prepoznatljiva ljetna tradicija koja je donijela kulturu u više od 80 gradova i mjesta na Jadranu. I ove ćemo godine posjetiteljima Broda predstaviti odlične autore iz svjetske i domaće književnosti te niz kulturnih i zabavnih sadržaja, istaknuo je organizator projekta Igor Gerenčer.

Ovogodišnja zemlja partner 'Mastercard Broda knjižare – Broda kulture' su Sjedinjene Američke Države pa će se posjetiteljima približiti njihova kulturna baština, ali i ona gradova domaćina turneje. Naime, u programu sudjeluje i 14 turističkih zajednica koje u suradnji s lokalnim knjižnicama, školama i centrima za kulturu pripremaju nastupe klapa, KUD-ova, folklornih, plesnih i učeničkih skupina.