Brie Larson izabrana za ulogu kapetana Marvela

Šefovi studija Marvel Cinematic Universe izabrali su Oscarovku Bire Larson za ulogu Carol Danvers, pilotkinje ratnog zrakoplovstva koja je doživjela nesreću i u kojoj je njezin DNK poprimio karakteristike izvanzemaljskog, piše britanski Telegraph. Time su se glasine, koje se već neko vrijeme šire internetom, pokazale točnima. 

Dvadesetogodišnja glumica vrlo je zadovoljna jer je dobila jednu od trenutačno najtraženijih uloga među holivudskim glumicama. Oduševljenje je podijelila s obožavateljima na svojem Twitter profilu. Ispod fotografije je tweetala: Zovite me kapetan Marvel.

Riječ je o prvome filmu studija Marvel, a njegovi šefovi informaciju su objavili u subotu na najvećem sajmu stripa u San Diegu.

Mjesecima se nagađalo da bi superheroj iz Marvelova stripa mogla biti upravo Larson. Studio je najavio snimanje filma o kapetanu Marvelu još 2014., uz informaciju da će glavnu ulogu igrati žena. Junakinju sa supermoćima gledatelji će na velikim ekranima moći vidjeti 2019.

Brie Larson je Oscara za najbolje žensko glumačko ostvarenje 2016. dobila za ulogu u emotivnom trileru Soba o majci i sinu zarobljenima u prostoriji od devet četvornih metara bez prozora.