A.K.A. Crescendo - raspjevani zadarski studenti

Kad kažemo da netko pjeva nekako se podrazumijeva da to čini uz glazbenu pratnju. No poseban je osjećaj čuti samo glas, samo čisto i ugodno pjevanje. U sljedećoj reportaži predstavit ćemo vam mlade studente sa Zadarskog sveučilišta koji već nekoliko godina pjevaju u a capella grupi A.K.A. Crescendo

U Zadru studiraju, ali dolaze i iz  njegove okolice i još nekih hrvatskih gradova, pa čak i iz Slovačke. Spaja ih ljubav prema pjevanju.

Okupili smo se doduše sasvim slučajno, naime dvije su se a capella grupe našle u isto vrijeme na Sveučilištu, te smo saznali jedni za druge pošto je jedan član pjevao i u jednoj i u drugoj. U svakoj od tih grupa je falilo ono nešto, a ona druga grupa je imala upravo to i onda smo se odlučili spojiti i formirati jednu a capella grupu, objašnjava član grupe Šime Mračić.

Zadarsko sveučilište im je baza, no pjevaju gdje god ih pozovu, a i gotovo gdje god se nađu. Sastajemo se na sveučilištu i funkcioniramo na način da svako donosi neke svoje ideje i od mnoštva tih različitih ideja stvorimo jedno novo djelo, priča Šime.

Mi svi smo ko pojedinci vrlo razlčiti, slušamo različitu vrstu glazbe, što je u početku bo problem jer smo nekako htjeli imati svoj žanr, ali na kraju smo shvatili da to nema smisla i da trebamo jednostavno pjevat sve, dodaje Matea Biloglav.

Traže svoje putove i načine da izraze svoje pjevačke talente. Nisu samo kolege već pravi prijatelji. Mislim da mi ko gurpa funkcioniramo tako dobro baš zbog te naše posebne energije, ne u smisliu da smo mi posebni nego mi se osjećamo posebno dok pjevamo zajedno i mislim da to ljudi prepoznaju i to nam je najbitnije i da smo svoji, iskreni da ne pokušavamo imitirati neikoga, da jednostavno radimo ono što volimo i to je cijela poanta ove grupe, objašnjava Matea.

Ono što je nama najljepše u toj cijeloj priči što smo trudom i radom uspjeli stvoriti nešto što je postalo veće i od nas samih jer bez Crescenda jednostavno ne možemo, a Crescendo bi preživio i da eventualno nekog od nas nema, ističe Šime.