Utrka od špilje do špilje, nova lička sportska atrakcija

U jedinstvenom pećinskom parku, parku prirode Grabovača kod Perušića, održan je prvi lički maraton za sve kategorije trkača koji su se morali spuštati u špilje.

Prva Lička trka od špilje do špilje u jedinstvenom kraškom pećinskom parku Grabovača okupila je nevjerojatno veliki broj trkača. Okupilo se preko 600 trkača iz nekoliko zemalja, a maraton je imao i humanitarni karakter posvećen zakladi njihove prerano preminule perušićanke Ane Rukavine.

Trčanje kroz park nimalo nije bilo lako, no najveći izazov svima bilo je strmo spuštanje 60 metara ispod površine zemlje gdje je temperatura 8 stupnjeva. Pećinski park Grabovača ima 8 špilja, a u okruženju ih je još 40. Kraško područje speleološki je iznimno bogato i neistraženo, a podizanje svijesti o takvim lokalitetima dio je ovog događanja kojeg su iznimno dobro prihvatili i mještani.

Na ovaj jedinstveni događaj stigli su i poznati ulični umjetnici grafiteri koji su oslikali trafo stanicu u središtu Perušića u spomen na 160 godina rođenja najvećeg ličkog genija Nikole Tesle.