Veliko zanimanje za Airshow u Varaždinu

Aeroklub Varaždin proteklog je vikenda organizirao CIAV 2016. Međunarodni varaždinski aeromiting, najveća zrakoplovna priredba u ovom dijelu Europe, ugostila je zračne atrakcije u kojima je sudjelovalo više od 30 letjelica.

Na vreloj pisti te plavom nebu iznad nje - raj za ljubitelje zrakoplovstva i zrakoplova, velike i male. Simulacije letova u nadzvučnim zrakoplovima, baloni na topli zrak, helikopteri MORH-a na varaždinski su aerodrom privukli mnogo posjetitelja. Više tisuća stiglo ih je iz Hrvatske, ali i inozemstva. Posebno je veliko bilo zanimanje europske ekipe tzv. avio spotera, lovaca na dobre fotografije aviona. 

Duga je tradicija varaždinskih aeromitinga, još duža civilnog zrakoplovstva. Aeroklub Varaždin ove godine obilježava 85 godina aktivnog djelovanja. No, lijepa tradicija prekinuta je na pet godina, zbog nesretnih vlasničkih kombinacija. Ipak, s novim zakupcem aerodroma, pokrenute su nove gospodarske mogućnosti, a drugi međunarodni aeromiting postao je novi turistički proizvod.

Veliko je zanimanje za varaždinski aeromiting, ponajviše zbog programa, tvrde organizatori. Posljednje uzdahe i pljesak iz publike osvojila je akrobatska skupina 'Krila oluje'. Oni su zatvorili dvodnevni program atraktivnim nastupom, u kojem su sa šest letjelica izveli 23 akrobatske točke.