Ljetna škola za mlade glazbenike na obroncima Moslavine

Zamjeniti, u ove vruće ljetne dane, gradsku vrevu odlaskom u prirodu i tamo, u dobrom društvu, učiti svirati omiljeni instrument. Odabralo je to 15-ak učenika gitare zamjenivši Zagreb moslavačkim seoskim turizmom u Šumećanima pokraj Čazme, a u nekoliko dana nisu samo učili svirati.

Učiti svirati u prirodi pokazalo se posebice poticajnim, a u zagrebačkoj školi gitare El musicante osluškuju želje polaznika i prema njima odabiru dio onog što se uči. Zapravo se radi o tome da djecu potaknemo da i oni sudjeluju u izradi naših programa i na taj su način više motivirani. Naravno, mi to usmjeravamo, kanaliziramo, odabiremo od onog što se njima sviđa. Odabiremo pjesme uz koje oni mogu rasti, kaže osnivač i voditelj škole Tomislav Šnidarić.

No, na obroncima Moslavine nisu naučili samo nove pjesme i usavršili sviranje, škola gitare bila je dijelom i škola u prirodi. Imali smo seosku olimpijadu, nogomet, košarku i sve što ide u sportsku domenu. Onda smo imali izlete po šumi te posjet farmi jelena. Tako da se upoznaju s onim što nemaju priliku vidjeti u gradu, kaže voditelj nastave Dražen Gavrilović.

U ovakvom ozračju učenje sviranja nije još jedna u nizu obveza koje opterećuju već se uživa. Ton po ton i dan po dan, nižu se ne samo nove pjesme već se stvara samopouzdanje i glazbena osobnost.