Vrhunska gastronomija i izvrsna vina zovu na odmor u Zlatnu dolinu

Od užarenog gradskog asfalta Požege, u samo nekoliko minuta automobilom ili 15-tak minuta pješice, možete uživati u blagom povjetarcu, ugodnoj temperaturi te dobrom vinu, a sve to u prekrasnom povijesnom vinogorju Požeške gore.

Vladu Bauera
, požeškog vinogradara zovu vinskim kardinalom. Zaljubljenik je u pjevanje i domaćin čije fešte se ne zaboravljaju. Kako mu ne nedostaje ideja, Vlado se dosjetio da Hrvatska uz morske, može imati i vinske orgulje. Tako njegovo Kardinalsko zvono oglašava da stiže novi gost. Želio sam sačuvati tu tradiciju u požeškom gorju, no i sve druge, te ostalim vinogradarima pokazati kako da napravimo ugođaj kad dođu gosti, prijatelji i posjetitelji, kaže Vlado Bauer.

Ugođaja ne nedostaje ni kod obitelji Tomas. Zapuštena parcela prije desetak godina nadahnula ih je da upravo na tom, posebnom mjestu, podignu kućicu za odmor i maleni vinograd, a sve za svoju dušu. Gledajući prekrasnu prirodu, uz vrhunsku gastronomiju, turističke mogućnosti požeškog vinogorja goleme su, ali zasad malo iskorištene. 

No, vinari i vinogradari toga kraja svjesni su da imaju puno toga za pokazati jer su vinova loza i vino oduvijek bili nadahnuće umjetnicima te jednostavno kao da zovu na odmor u Zlatnu dolinu.