Doživjeti stotu - ne pij, ne puši i ženi se jednom

Doživjeti stotu rijetkima uspije. Dvojica Osječana stigli su do stote i otkrili svoje recepte za dugovječnost.

Janko Grnja je navršio sto godina. Uz njega je mnogobrojna obitelj - desetoro djece, 50 unuka i praunuka. Kako doživjeti tolike godine, otkriva ovaj vitalni stogodišnjak. Nisam pušio nikada, nisam se bogme ni opijao. Alkohol nisam trošio, pušenje nisam, a to je vrlo važno za zdravlje čovjeku. Drugo, onda kada sam se oženio i ona je onda tako, pa se nismo ni svađali, kaže Janko.

Zajedno s obitelji sto godina proslavio je i Drago Herceg. I on je udijelio svoj 'recept' za dugi život. Ne puši, ne pij alkoholna pića, možeš vodu, jedi ugodnu hranu i nemoj previše da se ne udebljaš, savjetuje Drago. Sa svojom je stotom doživio četvero unučadi i petero praunučadi. Ljudi se sad žene nekoliko puta. Stres ti je to. Ja sam s jednom ženom živio cijeli život. Bila je sedam godina mlađa od mene i otišla je prije mene, kaže. 

Unatoč godinama, Drago i Janko uživaju u životnim radostima okruženi obiteljima koje smatraju svojim najvećim uspjehom. Rođendanskoj proslavi pridružio se i osječki gradonačelnik, koji im je čestitao i donio mali poklon.