'Vraćam se tu!' - koncert posvete Arsenu Dediću

'Brod u boci' Arsena Dedića zaplovio je tvrđavom Barone. Prva zbirka pjesama preminuloga šibenskog kantautora doživjela je deveto izdanje. A promocija knjige bila je izvrstan uvod u ono što će se događati večeras na tvrđavi svetoga Mihovila gdje je Arsen održao svoj posljednji koncert u rodnom gradu. Arsenu u čast zapjevat će Gabi i Matija te njegovi brojni prijatelji.

Na pozornici na kojoj je Arsen Dedić posljednji put nastupio u rodnom Šibeniku, veliki hommage pod nazivom 'Vraćam se tu', na njegov rođendan, 28. srpnja, obilježit će njegova obitelj, prijatelji i poklonici uz Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem maestra Silvija Glojnarića.

Opus velikana hrvatske glazbene scene – skladatelja, pjevača, flautista, klavirista i pjesnika ovaj put će zaživjeti u aranžmanima za big band za koje se pobrinuo Silvije Glojnarić, uz Matijine aranžmane poznate s Porinom nagrađenog albuma 'Matija svira Arsena'. Izvedbama Arsenovih skladbi pridružit će se Gabi Novak i Lea Dekleva te ostali prijatelji, suradnici i izvođači: Alen Slavica, Miroslav Tadić, Ivo Pattiera i Klapa Maslina.