Hrvatska koprodukcija 'Sretno, Orlo!' na venecijanskoj Mostri

Manjinska hrvatska koprodukcija redateljice Sare Kern 'Sretno, Orlo!' uvrštena je u natjecateljski program 'Horizonti' ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji koji će se održati od 31. kolovoza do 10. rujna.

Riječ je o slovensko-hrvatsko-austrijskoj koprodukciji, obiteljskoj drami koja će na Mostri imati i svoju svjetsku premijeru, najavio je Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), koji je sufinancirao film. 'Horizonti' su jedan od dva natjecateljska programa Venecije, u kojem se najavljuju nadolazeći svjetski trendovi i nova zanimljiva redateljska imena, a prikazuje i filmove već afirmiranih autora.

Sara Kern uz režiju potpisuje i scenarij, za kameru je bio zadužen Lev Predan Kowarski, za montažu Andrej Nagode, produkciju potpisuje Cvinger film (Slovenija), a koprodukciju Kinorama (Hrvatska) i Zwinger Film (Austrija). Glavne uloge imaju Tin Vulović, Primož Pirnat, Nina Ivanišin, Tin Marn, Nataša Živković, Borja Živković Jus i Rok Vihar.

Još će jedan domaći naslov ove godine biti prikazan u Veneciji. U paralelni program Mostre, 'Dani autora', uvršten je dugometražni prvijenac Hane Jušić 'Ne gledaj mi u pijat', nastao u produkciji zagrebačke Kinorame.