Ljubavna bajka iz XXI. stoljeća

Da ljubav ne poznaje granice, dokazao je mladi australski par. Ona je na odmoru poželjela vidjeti dečka, a on je zbog nje odmah iz daleke Australije krenuo u Hrvatsku i putem sve snimao. Njihova ljubavna priča oduševila je svijet, promovirala naš turizam, zbog toga su bili gosti australske televizije, a zahvaljujući modernim komunikacijama - u Melbourneu ih je pronašla Ana Malbaša.

Michelle Fifi
 je bila u Dubrovniku na odmoru s prijateljicama. A njezin je dečko Jeremy Carne ostao u Melbourneu. Poslala mu je poruku da bi ga voljela vidjeti. On je istog trenutka kupio kartu i letio 30 sati do Dubrovnika kako bi joj ispunio želju.

Kucao sam prvo na pogrešna vrata. Otvorio mi je stariji gospodin u donjem rublju. Bio je pomalo u šoku, kaže Jeremy.

A u šoku je bila i djevojka kada ga je ugledala u hotelu. Jer Jeremy je prešao više od 15.000 kilometara kako bi s voljenom Michelle uživao u ljubavi i ljepotama Hrvatske. Osim Dubrovnika, posjetili su i Split, te šest otoka. Ostali su tjedan dana, dovoljno da zavole našu zemlju.

Jeremy je producent koji se bavi snimanjem kratkih videa, obožava dokumentirati svakodnevne događaje. Iznenađenje koje je priredio djevojci zabilježio je kamerom i podijelio na svome službenom Facebook-profilu. Video zasad ima oko deset milijuna pregleda.

Htio sam skrenuti pozornost na ono što je u ljudskim srcima, što nas čini jednakima, a to je sposobnost da volimo. Ono što nas razlikuje je strah, poručuje.

A bojao se on da će izgubiti voljenu koja se prije otprilike mjesec dana zatekla u zračnoj luci u Istanbulu kada se dogodio bombaški napad. Shvatio je, kaže, tada da svaki dan trebamo jedni drugima pokazivati ljubav. Već sutra ne znamo hoćemo li to moći učiniti.

Jeremy i Michelle pokazali su i Hrvatskoj i svijetu da je ljubav snaga koja ruši sve strahove, sve granice. Ljubav je smisao!