U vjeri i humanosti pronašao je novi smisao

Splićanin Nikša Džanko borio se s ovisnošću gotovo pola života. U jednom je trenutku shvatio kako nešto mora poduzeti i izliječiti se. Posljednjih trinaest godina za sebe kaže kako je potpuno novi čovjek. Okrenuo se humanitarnom radu te zajedno s volonterima u unajmljenom stanu u Varošu planira pripremati besplatne obroke za one koji su u teškom financijskom stanju.  

Nikša je prije trinaest godina izašao iz komune u Puli i otada je njegov život poprimio potpuno novi smisao. U mladosti je dotaknuo samo dno, a sve je počelo u Splitu gdje je odrastao. Velika su mu potpora bili roditelji, a bez njih Nikša svoju priču danas možda ne bi mogao prenositi drugima.

Nakon povratka u rodni grad imao je samo jednu misiju. Osnovao je udrugu 'Snaga vjere', a od Splita je na natječaju dobio devastirani prostor u Varošu koji upravo renovira jer mu je cilj zajedno s volonterima pomagati onima kojima je to najpotrebnije. 

Nikša je svjestan da je pred njim još puno životnih iskušenja. No za razliku od nekih prošlih vremena - ovaj je put spremniji prihvatiti izazove jer svima onima koji su izgubili nadu želi pokazati kako je uz pomoć vjere sve moguće.