Od bakine kuće do prekrasnog hostela u centru Zagreba

U životu ništa teško nije, ako se iza toga ljubav krije. Sestre arhitektice, Jelena i Zrinka, obnovile su staru bakinu kuću u centru Zagreba i od nje napravile prekrasan hostel.

Iako je kuća bila derutna, hrabro su krenule u tu avanturu i sve uredile same. U čast baki koja se zvala Blanca, hostel su nazvale Casablanca. Posebnu su pozornost posvetile uređenju interijera. Htjele smo u principu pomiriti staro i novo, s obzirom da je ovo kuća koja je posveta našoj baki. To smo nekako htjeli pomiriti s novim, modernijim dizajnom, kaže Zrinka Koržinek.

Kažu kako bi voljele jednog dana napraviti i mali, čaroban, rajski vrt. Urbani vrt, ističu, dodatno će oduševiti goste, koji se već sada osjećaju kao kod kuće. Da su imale dobru ideju i uspjele, potvrđuje i iznimno visoka ocjena na web portalu za rezervaciju smještaja Booking.com, čak 9,8 od 10. 

Definitivno je za uspjeh potrebna predanost poslu koju mi imamo. To smo htjele napraviti, dakle to nije nešto što moraš, nego nešto što stvarno želiš, objašnjava Jelena Koržinek. Ove mlade poduzetnice uspjele su u onome što su željele. Zaploviti u poduzetničke vode nije lako, ali, kažu one, to može svatko.