U Art parku radionice za mlade umjetnike

Neformalna skupina mladih 'Macro' organizirala je u Zagrebu u trajanju od osam dana umjetničke radionice u kojima su sudjelovali nezaposleni umjetnici iz europskih zemalja; Nizozemske, Poljske, Slovačke, Hrvatske.

Ovaj projekt razmjene iskustva i poticanja zapošljavanja umjetnika prepoznala je i financirala Europska unija. Umjetnici su često na marginama društva, a kreativnost nije uvijek na cijeni, pa mnogi od njih izgube samopouzdanje. Zato je jedan od ciljeva radionice da jedni drugima daju inspiraciju i nadu.

Otvoreni prostor koji su dobili na korištenje zove se Art park i savršeno se uklapa u ovu priču. Riječ je o revitalizaciji jednog napuštenog parka u samom centru grada. Park nije u funkciji nekih 30 godina, a zamišljeno je da u četiri mjeseca koliko će trajati program organiziramo razne izložbe, projekcije i još mnogo toga, kaže organizator Art parka Boris Bare.

Svrha umjetničkih radova u Art parku nije prodaja, već bi sudionici kroz prepoznavanje svojeg rada trebali dobiti više samopouzdanja kao umjetnici te pozitivne i ohrabrujuće povratne informacije od prolaznika i gostiju.