Svjetska bubnjarska elita u Grožnjanu

10. izdanje Hrvatskog bubnjarskog kampa, međunarodnog ljetnog seminara bubnjara i udaraljkaša (Croatia Drum Camp) počinje danas u Grožnjanu, a glavni gost predavač iznimno je cijenjeni bubnjar Steve Gadd.

Steve Gadd omiljeni je bubnjar Erica Claptona s kojim je snimio 11 albuma, a snimao je is Chickom Coreaom, Paulom Simonom, Georgeom Bensonom, Al Di Meolom, Al Jarreauom, Paulom McCartneyemJamesom Brownom, Patti Austin, B.B. Kingom i Charlesom Mingusom. Stevea prati glas najvećeg i najcjenjenijeg živućeg svjetskog bubnjara, a ima i počasni doktorat američkog sveučilišta Berklee. Dolazak u Grožnjan prvi mu je boravak u Hrvatskoj.

U 10 dana kampa održat će se niz intenzivnih radionica, seminara, koncerata i masterclassova posvećenih izučavanju umjetnosti sviranja bubnjeva te promoviranju bubnjara kao glazbenih umjetnika. Osim Stevea Gadda ovogodišnjem kampu pridružit će se mnogi Grammyjevci i vrhunski bubnjari kao što su Horacio ‘El Negro’ Hernandez s Kube,  legendarni profesor jazz bubnjeva sa Manhattana John Riley, Britanac Pete Lockett , najveća bubnjarska nada Njemačke Claus Hessler te Petar Ćurić, koji je i osnivač i umjetnički voditelj ovog kampa.

Više o kampu Petar Ćurić govorio je za emisiju Dobro jutro, Hrvatska: