U Šibeniku volontira četrdesetak mladih iseljenika

Četrdesetak mladih hrvatskih iseljenika iz Argentine, Čilea, Bolivije, Kanade, Australije, Južne Afrike, Makedonije, Rumunjske, Njemačke, Bosne i Hercegovine boravi tijekom ljeta 20 dana u Šibeniku gdje, u sklopu projekta 'Eco Heritage Task Force 2016.', sudjeluje u programima vezanim uz šibenske tvrđave te u arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum.

Aktivnim sudjelovanjem u radu šibenskih tvrđava i u Nacionalnom parku Krka, mladi će volonteri na najbolji način upoznati Krešimirov grad i njegovu okolicu te će se snažnije povezati s domovinom svojih predaka, ističe gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Uz poslove na arheološkim istraživanjima na lokalitetu Burnum, mladi iseljenici u Nacionalnom parku Krka brinu o održavanju dijela pješačkih staza na lokalitetu Roški Slap.

U projekt su se uključile i turističke zajednice Grada Šibenika i Šibensko Kninske županije, a tijekom boravka u Šibeniku mladi iseljenici će posjetiti lokacije na kojima su se održali prijašnji susreti 'Eco Heritage Task Force' u Skradinu i Bribirskoj glavici (1997), na Murteru (2013) te razgledati Split, Trogir i Zadar.