Pustara Višnjica postala je pravi turistički raj


Europska unija svake godine nagrađuje najbolje primjere održivog razvoja turizma. Gornje Međimurje, Istarska stancija, Đurđevac - grad Picoka samo su neki od njih. Među turističke dragocjenosti Europe prije pet godina uvrštena i Pustara Višnjica nedaleko od Slatine.

Nekada napušteno imanje i ergela nakon desetak godina te mnogo uloženog truda i rada pretvoreni su u pravi mali turistički raj, a okružuje je oko 300 hektara obradive zemlje.

Pustare su bile velika imanja gdje su živjeli bezzemljaši, gdje nikad nije bilo dvorca, ali predstavljaju gospodarsku baštinu 18., 19. i 20. stoljeća. Pustara Višnjica je možda jedina u Hrvatskoj koja se obnavlja. Danas se ovdje zaustavljaju turisti želeći uživati u povijesti, ljepoti i posebnom odmoru.

Pustara poznata po nekadašnjoj ergeli i danas je omiljena zbog konja i mogućnosti rekreacijskog jahanja. Dio staja pretvoren je u jedinstven izložbeni prostor.

Čak je i u ljetnim mjesecima moguće uživati uz otvoreni kamin, u gastronomskim delicijama. Sve je prirodno, ekološki i zdravo. U kuhinji upotrebljavaju svoje ljekovito i začinsko bilje i tako djelićima mozaika zaokružuju priču o održivom razvoju turizma.

Romantika nekih davno zaboravljenih vremena prenamijenjena u turističke svrhe način je na koji se mogu oživiti zaboravljena mjesta. Višnjica je među njima.