'P.S. Pula' - završnica Pulskog filmskog festivala

Od 6. do 12. kolovoza na pulskom Kaštelu održat će se 'P.S. Pula', Post program Pulskog filmskog festivala. U sklopu programa bit će prikazano 14 filmskih naslova, od drame, komedije do trilera i dokumentaraca. 

Završnica Pulskog filmskog festivala i ove će se godine održati u najintimnijem pulskom kinu pod zvijezdama, između mora i brežuljaka, gdje će se vjernim posjetiteljima svake večeri ponuditi po dva naslova. Pomno odabrani naslovi i ove godine jamče još jednu filmsku lokaciju za pamćenje, istaknula je ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović.

Na Kaštel, među ostalima, svojim filmovima dolaze Paul Verhoeven ('Elle'), Wim Wenders ('Sve će biti u redu'), Charlie Kaufman ('Anomalisa'), Luca Gaudagnino ('Rasprskavanje') i Danis Tanović ('Smrt u Sarajevu'), rekla je članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić. P.S. Pula misli i na najmlađe filmom sinkroniziranim na hrvatski 'Čarobna kupka doktora Proktora' te neodoljivim dokumentarcem 'Filharmonija s deponija' o nesalomljivom duhu mladih Paragvajaca koji su na instrumentima napravljenima od smeća pokorili svijet, istaknula je.

Ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre Gracijano Kešac izrazio je zadovoljstvo što Pulski filmski festival iz godine u godinu iznenađuje kvalitetnim konceptom.