Selačke ljetne igre

Svake se godine u kolovozu u Selcu slavi jedan poseban dan, i tako već više od pedeset godina. Naime, 4. kolovoza 1894. godine otvorilo se prvo kupalište u Selcu pa se upravo taj dan obilježava kao Dan turizma.

Ove se godine Dan(i) turizma u Selcu održavaju od 1. do 4. kolovoza, a objedinit će brojna zanimljiva i zabavna događanja na nekoliko lokacija u mjestu (centar, Polača, plaža Tunar). Posjetitelji će, među ostalim, moći uživati u glazbenom programu, defileu Mažoretkinja Grada Crikvenice uz pratnju Selačke mantinjade, kušanju slasnih specijaliteta, zabavnim selačkim ljetnim igrama i putujućem filmskom festivalu SEFF, na kojemu će se prikazivati kratki eko filmovi.

Sutra, na sam Dan turizma, ribari će tradicionalno od jutra na rivi u Selcu peći slasne ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom. Večer je pak rezervirana za karavansku vožnju brodicama, koje su osvijetljene romantičnim feralima i ukrašene jasenovim granama, a predvodit će ih veliki drveni jedrenjak 'Paša'. Na selačkoj će se rivi pjevati i plesati uz grupu 'Point', a večer će završiti ponoćnim vatrometom.

Je li sve spremno za Dan(e) turizma provjerila je riječka ekipa HRT-a: