Koprivko je junak devet slikovnica

Koprivnica je prije pet godina dobila svoju prvu slikovnicu. Glavni lik je Koprivko - maleni dječak koji s koprivničkih zidina odlazi u najljepše krajeve Hrvatske i doživljava brojne avanture.

Koprivko iz Kamengrada, srca Podravine, koji putuje u potrazi za novim doživljajima nastao je zahvaljujući ideji poznatog koprivničkog slikara Branka Dolenca i postao glavni lik slikovnica.

Sve počinje 1350. i neke. Od crne rupe. U svojoj igri padne u crnu rupu i ona ga dovede u 21. stoljeće na naš 'Renesansni festival'. Tamo upoznaje jednu djevojčicu i tu počinje njihovo zajedničko putovanje, kaže Branko Dolenec.

Koprivku se pridužuje djevojčica Dunja. Putuju hrvatskim regijama i pritom stječu sve više prijatelja. Dosad je prodano više od 30.000 slikovnica pa mališani, a i odrasli u Koprivnici dobro znaju tko je znatiželjni dječak vedra duha.

Omiljeni lik iz slikovnice neiscrpna je inspiracija djeci. Rado čitaju o njemu i ne samo to - obožavaju ga i slikati. Možda će tako dječja mašta pomoći da Koprivko i Dunja krenu u neke nove pustolovine koje dosad, u devet slikovnica, nisu doživjeli.