Ljubav pobjeđuje sve

Jakarta je glavni i najveći grad Indonezije smješten na sjeverozapadu Jave. Od tamo, zbog ljubavi, u Hrvatsku je stigla Wirdah Vuk.

Prije 7 mjeseci Wirdah Vuk doselila je  u Zagreb. I ovdje radi prekrasne privremene tetovaže kanom koje su tradicija u kraju iz kojeg dolazi pa je i novinarka Dobrog jutra, Dada Žitko, poželjela jednu. Crtanje je zavoljela još kao djevojčica. U Jakarti je to tradicija, prije no što se udaš, moraš staviti kanu. To je kao čipka na rukama, kao da nosiš rukavice… Kada sam počela crtati, prvo sam to radila samo za svoju obitelj. Kad bi mi bilo dosadno, crtala bih i prestalo bi. Kada bih bila tužna, prošlo bi zbog crtanja… Kao savršen lijek.

Prvi put se Wirdah odvažila na putovanje kada je imala 20 godina. Potječe iz religiozne obitelji i njezini su bili dosta strogi. Poželjela je postati stjuardesa. Tada sam rekla roditeljima da želim postati stjuardesa. Roditelji su me podržali što me iznenadilo, mama mi je samo rekla - nemoj reći baki, to je velika stvar za njih, žene ne izlaze iz države. Kada je počela raditi sve se promijenilo, a kada je jedna od njenih prijateljica je objavila fotografiju Wirdah bez hidžaba, posao je postao ogroman problem. Posao stjuardese je obožavala, a na jednom putu kući upravo u avionu je upoznala svog supruga Tomislava. Vraćajući se jednom prilikom iz Jakarte u polupraznom avionu gledam gdje ću se smjesti, okrenem se i kad vidim nju. Na prvi pogled bila je prekrasna i poslije smo pričali 9 sati. Na kraju leta ni ja ni ona nismo spavali, izmijenili brojeve i to je bio bum, otkiva Tomislav. Nije mu bilo teško niti putovati po svijetu da bi se sa svojom ljubavi vidio barem na par sati. Wirdah je to bilo prekrasno, no njezini su bili sumnjičavi. Ljudi su mi govorili da sam prenaivna, ali za mene je to bila bajka, priznaje

Ubrzo su se Wirdah i Tomislav odlučili vjenčati. Wirdah se preselila u Hrvatsku u koju se zaljubila na prvi pogled. Odmah sam se zaljubila u ovu zemlju jer to je najbolja zemlja. Sve je prekrasno, ljudi... i osjećaj mira i sigurnosti.

Wirdah je napustila posao stjuardese zbog ljubavi, iako je letenje njezina velika strast. Wirdah i Tomislav primjer ljubav pobjeđuje kulturološke razlike i prostornu udaljenost.