Na 5. festivalu soli u Ninu program za sve uzraste

Ovogodišnji 5. Festival soli održat će se 4. kolovoza u Solani Nin. Svi posjetitelji moći će vidjeti i upoznati tradicijsku proizvodnju u jedinoj solani na Jadranskom moru s ekološkim certifikatom gdje su ljudska ruka, sunce, more i vjetar najvažniji faktori za proizvodnju bijelog zlata.

Zainteresirane očekuje zanimljiv program u kojem će svi uzrasti moći pronaći svoj kutak u ovoj oazi mira, ljepote i blagodati. Čekaju ih besplatna razgledavanja 'Poučna staza soli' u razdobljima od 10 do 13 sati i 17 do 22 sati, zatim dnevna vođenja po poljima soli svaki puni sati u razdoblju od 10 do 13 sati te od 17 do 20.

Slijedi program pod nazivom 'Noćna priča' između 20 i 22 sata, u kojem će jedinstveni doživljaj osvijetljene poučne staze soli dati posebnu notu ovogodišnjem Festivalu. Vođenja na poučnoj stazi soli su namijenjena za sve uzraste. Posjetitelji će saznati sve pojedinosti kako nastaje sol – namirnica koju koristimo svakog dana.

Bit će organizirana i ručna berba soli – prijave su u Muzeju soli na dan događanja od 10 sati ujutro do 14 sati. Za zabavno sudjelovanje u tradicijskoj berbi, potrebna je samo dobra volja, želja za učenjem, brzina i okretnost. Tu su i igre za djecu sa soli – zabavne igre za razvoj senzomotorike, u kojima će uživati starija i mlađa populacija, svatko na svoj način.