SuperUho i Primošten vole se javno

Nakon dvije šibenske godine, glazbeni festival SuperUho preselio se u Primošten. U borovoj šumi koja okružuje napušteni hotel Marina lučica smještene su dvije festivalske pozornice i kamp s 200 mjesta. Idealna je to lokacija za rockerski festival koji želi zadržati intimno ozračje.

Nakon samo dva desetljeća rada, Marina lučica devedesetih je postala utočište za izbjeglice, a nakon toga je slijedila tipična hrvatska privatizacijska priča. Zgrada hotela s pogledom na slikoviti Primošten zjapi prazna. Od ove sezone kapaciteti Marine lučice opet će se puniti. Barem jedanput godišnje, početkom kolovoza kada se održava rock-festival SuperUho.

Glazbena koncepcija SuperUha kombinacija je novih i već poznatih, domaćih i stranih izvođača. Tako je publika imala priliku slušati pionire grungea Mudhoney, kao i Close distance. Taj šibenski bend nastupio je nakon stanke od četvrt stoljeća.

Primošten je dokaz da se brand može graditi podjednako na obiteljskom turizmu i rock-festivalima. Žestoki gitarski rifovi ne ometaju mir drugih gostiju Primoštena, jer je festivalska lokacija izvan naselja. Ni organizatori SuperUha ne kriju zadovoljstvo Primoštenom.

Sudeći prema ovogodišnjem izdanju festivala, Primošten i Superuho voljet će se još dugo. Uskoro bi ta veza trebala biti i ozakonjena. Jer, očekuje se potpisivanje višegodišnjeg ugovora o suradnji.