Kastav blues festival: pet dana odlične domaće i strane glazbe

Deveti Kastav Blues Festival počeo je večeras u Kostreni. Festival na kojem zaljubljenici mogu potpuno besplatno uživati u majstorijama vrhunskih glazbenih umjetnika ove se godine održava i u Kastvu, Matuljima, Viškovu i Čavlima.

Deveti po redu Kastav Blues Festival u Kostreni otvoren je svirkom domaćih snaga Black Coffeea i Tomislava Golubana. Dan kasnije u novootvorenom matuljskom amfiteatru nastupaju Bonzo Radvanyi i Luboš Bena, renomirani slovački duo koji, kaže umjetnički direktor festivala Damir Halilić Hal, zvuči kao orkestar. S njima nastupa i riječki Trio 99th.

U subotu 6. kolovoza, Kastav Blues Festival vraća se kući - na kastavsku Forticu gdje nastupaju Belgrade Dixieland Orchestra, Jed Becker's Group i britanski blues majstor Micheal Messer. Messer će u nedjelju u Kastvu održati i blues radionicu, a istoga dana u Ronjgima nastupit će Ty Le Blanc 4tet te Riccardo Staraj i Midnight Blues Band.

Završnica 9. Kastav Blues Festivala održat će se u grobničkom Kaštelu gdje će nastupiti senegalsko-slovensko-kubanski sastav Guisse, Leonardi, Zumeta. Bit će to prava poslastica, spoj afričke i kubanske glazbe koji stvarno treba doživjeti, najavljuje Hal.