I Zadar ima svoje Startasice

I Zadar je dobio svoje Startasice. Popularna obuća dizajnirana je za vaterpolski amaterski kup Vakanzu, ali je namjera da nakon ovog sportskog događanja postane i zadarski suvenir. Zadarske linije nazvane su Sunset i Hashtag.

Jedna linija dizajnirana je hashtagovima s prepoznatljivim zadarskim natpisima, a druga zalaskom sunca, kazao je Borut Gatara. Moja petogodišnja kćer naslikala je vodenim bojama zadarski zalazak sunca. Skenirali smo sliku i poslali je dizajnerima Borova. Tako je nastala jedna od linija zadarskih Startasica, inspirirana našim prepoznatljivim zalaskom sunca i morem, objasnio je.

'Borovo' iz Vukovara odavno dizajnira posebne startasice za sportska, glazbena i kulturna događanja. Neki su modeli inspirirani lokalnim ili etno motivima, pa će tako i paška čipka biti na jednoj od njihovih novih kolekcija. Radili su i za Nacionalni park Krka, Dubrovnik, Pulu, Vukovar....

Damiru Rupčiću iz Borova bilo se nemoguće prisjetiti svih kolekcija s lokalnim dizajnom. Mislim da je Vakanza odavno postala zadarski brend, zato smo odmah prihvatili njihov prijedlog za novu liniju platnene obuće s najduljom tradicijom u Hrvatskoj, kaže Rupčić. Za sve zainteresirane cijena zadarskih startasica je 249 kuna.