Život provodi pomažući drugima

Branitelj, darivatelj krvi, humanitarac, volonter crvenog križa – sve je to puljanin Damir Gregurić koji je život proveo pomažući drugima. U ratu ili miru, za njega nema razlike, jer uvijek postoji netko tko pomoć treba.

Samo je sam sebe razumio kada je te 1991. kao dragovoljac krenuo put Like braniti Hrvatsku. Kaže to Puljanin Damir Gregurić, govoreći kako je ostavio za sobom uplakanu obitelj i tek rođenog sina. Uvijek je želio pomoći. A tada je pomoć trebala njegova Domovina. O ratnom putu, kao i svi, bez puno riječi. Sjećanja kaže nam ne može izbrisati, bilo lijepa bilo ružna....

Prije rata bio je darivatelj krvi. I sad se približio brojci od 100 darivanja krvi. Nakon teških ratnih dana, dobro koje je činio, vratilo mu se, a postao je i pripadnikom Interventnog tima volontera Crvenoga križa. Pa opet pomaže. Gdjegod, kadgod i kome ustreba. Za vrijeme velike poplave bio je u Slavoniji, skupljao, slao i prevozio pomoć. Potom, za vrijeme izbjegličke krize, opet je bio na terenu. Pomaganje drugome pomoglo je njemu da smanji ratna sjećanja, ona ružna. Da počne spavati.

Živi u Puli, ali obožava svoju kuću na selu, u obližnjoj Galižani. I tu brine o drugima... Nikada nije kaže nam požalio ni zbog jedne svoje odluke. Da treba, sve bi ponovio. I pri tome nastojao pomagati drugima, prihvaćajući istovremeno pomoć koja se nudi njemu.