Mladi kreativci u ljetnoj školi filma u Gunji

Mladi zaljubljenici u fotografiju i film vrijedno rade u 7. ljetnoj školi filma u Gunji. Stigli su iz cijele Hrvatske. Iza sebe već imaju zavidan broj filmskih uradaka, a ove godine snimaju novi.

'Hodočasnici i
partijaneri'- naslov je novoga filma koji  polaznici filmske škole u Gunji snimaju ovo ljeto. To je jedan zgodan film koji vuče na žestoku komediju i vjerujemo da će se svidjeti mnogima, kažu mladi autori. Škola filma ove godine ima radionicu igranog filma, press radionicu i prvi puta radionicu analogne fotografije.

Učimo fotografirati analognim fotoaparatima i nakon toga razvijati film, izrađivati fotografije. Cijeli proces nam oduzme cijeli dan da bi jedan film ispucali i razvili, ali je predivno vidjeti svoju fotografiju kako nastaje i kako se stvara. Drugačije je to nego digitalna fotografija, kažu polaznici.

Ljetna škola nije samo škola filma - to je ujedno i životna škola, a za mnoge i profesionalno usmjerenje. Ovogodišnja ljetna filmska škola zasigurno će uroditi nagradama, a možda i nekim novim filmašima.