Srednjoškolke osmislile turistički vodič za Korčulu

Ne postoji bolja reklama za Korčulu od entuzijazma učenica Srednje škole Vela Luka. Ove su djevojke iskoristile svoju maštovitost i znanje te osmislile turistički vodič za cijeli otok.

Kao prave poslovne žene i članice učeničke marketinške agencije Ankora, nastavile su ono što su njihove prethodnice radile već šest godina. Krenuli smo samo s turističekim vodičem Vele Luke i prva godina je bila najteža. Bilo je teško uvjeriti ljude da će to biti dobro, da će biti kvalitetno te prikupiti sve podatke… Sad je slijedilo samo nadograđivanje. Već drugu godinu Turistička zajednica Blato, Smokvica, Lumbarda i Korčula su podržale naš projekt. Danas se možemo pohvaliti da je tiskano 10 do 15 tisuća komada vodiča i svi su zadovoljni. Suradnja se i dalje nastavlja, a nama kao školi je najbitnije da naši učenici kroz taj projekt puno nauče, ističe Maja Tičinović Žuvela, profesorica u Srednjoj školi Vela Luka.

Posao izrade vodiča koji inače obavlja cijeli tim stručnih ljudi, ove su djevojke obavile besprijekorno. Svaki kutak Korčule u vodiču je dobio svoje mjesto. No, da bi do toga došle, nisu samo prikupljale fotografije i pisale tekst. Izrada vodiča zahtijeva dobru organizaciju i svladavanje marketinških vještina. Tijekom godine imaju različite intervjue… Da bi vodič doveli do kraja, moraju komunicirati i s Turističkom zajednicom, organizirati sastanke, komunicirati s oglašivačima, jer jedan dio kojim financiramo tisak plaćeni su oglasima, objašnjava profesorica Tičinović Žuvela. Nekima od učenica ovo je bila prva prilika da osjete kako će izgledati prava potraga za poslom kad završe školovanje.

Zamjerki, naravno, nije bilo i turistički vodič, na kojem bi pozavidjele i najuspješnije agencije, turistima već priča o jednom bajkovitom otoku na kojem talent razvijaju nove generacije uspješnih poslovnih ljudi.